Sposób przygotowania:
Ruloniki ze szpinakiem
Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia, dolewamy olej i tyle wody ile zabierze ciasto. Wyrabiamy przez 15 minut. Odstawiamy na 1 godzinę. Następnie ciasto dzielimy na małe kuleczki i każdą z nich rozwałkowujemy na cieniutki prostokącik. Jeden prostokąt smarujemy oliwą a na niego nakładamy drugi. Czynności te powtarzamy z resztą prostokątów. Szpinak posiekać,dodać zmielony ser biały i straty na tarce ser żółty.Posypać gałką muszkatołową,dodać sok z cytryny ,jajka,przyprawić solą i pieprzem. Wszystko razem wymieszać. Wzdłuż dłuższego boku ciasta nakładamy farsz i zwijamy jak roladę. Ruloniki układamy ciasno na natłuszczonej blaszce. Górę i boki cista smarujemy oliwą.Pieczemy około 30 minut