jovi

jovi

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 430]

Rumsztyk zapiekany

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Kotlety z mięsa mielonego wołowo-wieprzowego zapiekane w papryce i cebulce:)

Rumsztyk zapiekany

Składniki:

Rumsztyk zapiekany

 

  • ½ kg mięsa mielonego wieprzowo-wołowego
  • 2 jaja
  • sól
  • pieprz
  • papryka słodka
  • 2 cebule
  • 2 papryki (czerwona i żółta)
  • olej

 

Sposób przygotowania:

Rumsztyk zapiekany
Mięso połączyć z jajkami, przyprawić dobrze solą, pieprzem, papryką i formować owalne kule, które następnie ułożyć w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym. Cebulę i paprykę pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju, a później wyłożyć na przygotowane kotlety i zapiekać około 30-40 minut w temperaturze 180°C.

Tagi:

mięso