Sposób przygotowania:
Runo
Owoce zmiksować,żelatynę namoczyć w 3\4szkl.wody,rozpuścić,podgrzewając,przestudzić.Żółtka utrzeć z 10dag.cukru pudru,połączyć z jogurtem,żelatyną i ubitą z pozostałym cukrem śmietanką(trochę zostawić do dekoracji),następnie połączyć z ubitymi na sztywno białkami.Galaretkę rozpuścić wg.przepisu na opakowaniu,ostudzić.Masę podzielić na 2 części,do jednej dodać zmiksowane owoce i delikatnie wymieszać.Obie masy wstawić na chwilę do lodówki,wyjąć gdy zaczną lekko tężeć.W tortownicy ułożyć biszkopty,a na nich łyżką kłaść na przemian obok siebie masę białą i czerwoną,tak aby utworzył się kolorowy pierścień.Całość zalać tężejącą galaretką truskawkową i wstawić do lodówki.Przed podaniem udekorować zostawioną śmietanką.