Sposób przygotowania:
Rurki drożdżowe z kremem
Drożdże wymieszać z cukrem w ciepłym mleku. Pozostawić rozczyn do wyrośnięcia. Margarynę roztopić i ostudzić. Mąkę przesiać do miski wlać rozczyn ,dodać żółtko i szczyptę soli. Wymieszać. Dodać ostudzoną margarynę oraz dokładnie wyrobić ciasto. Uformować w kulę i pozostawić na 30 minut do wyrośnięcia. Następnie ciasto ponownie wyrobić i rozwałkować na placek o grubości 2-3mm.wyciąc radełkiem długie paski o szer.2cm i nawijać na posmarowane olejem metalowe rurki tak aby zwoje zachodziły na siebie. Układać na blaszce przykrytej papierem do pieczenia. Posmarować rurki roztrzepanym jajkiem. Piec w piekarniku ok. 10-15 min w 180 stopniach aż się zarumienią. Zdjąć rurki z foremek i zostawić do ostudzenia.
Krem:
1 szklankę mleka zagotować, a w połówce rozrobić proszek budyniowy. Gdy mleko się zagotuje wlać rozrobiony proszek budyniowy i dokładnie wymieszać. Zdjąć z ognia i ostudzić. Margarynę dokładnie utrzeć(zmiksować z cukrem pudrem)Dodawać po łyżeczce zimnego budyniu ciągle miksując na jednolitą masę. Następnie przełożyć krem do szprycy lub worka cukierniczego i nadziać rurki.
Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i posmarować wierzch rurek. Posypać wiórkami kokosowymi. Przełożyć do lodówki do zastygnięcia.
Krem:
1 szklankę mleka zagotować, a w połówce rozrobić proszek budyniowy. Gdy mleko się zagotuje wlać rozrobiony proszek budyniowy i dokładnie wymieszać. Zdjąć z ognia i ostudzić. Margarynę dokładnie utrzeć(zmiksować z cukrem pudrem)Dodawać po łyżeczce zimnego budyniu ciągle miksując na jednolitą masę. Następnie przełożyć krem do szprycy lub worka cukierniczego i nadziać rurki.
Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i posmarować wierzch rurek. Posypać wiórkami kokosowymi. Przełożyć do lodówki do zastygnięcia.