Sposób przygotowania:
Rurki z dżemem lub marmoladą
Mąkę pszenną przesiać do miski, dodać roztopione wcześniej masło, pokruszone drożdże oraz mleko. Calość wymieszać i wyrobić ciasto. Gotowe ciasto włożyć do foliowego woreczka i zanurzyć w misce wypełnionej zimną wodą. Zostawić aż ciasto wypłynie na wierzch.Ciasto przełożyć na blat oprószony mąką pszenną i rozwałkowac. Następnie wykrawać prostokąty, nałożyć na nie marmolady i zwijać w ruloniki. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 175 stopni na ok. 15 minut, powinny nabrać rumianego koloru.
jaNina
Jest kruche i smaczne - pycha!
edytaha
Ja swoje zatapiam w wiadrze z zimną wodą, ale piekę ciasteczka w innej formie. Super rureczki :)
jaNina
Moje tez mają inny kształt i nadzienie, ale rureczki z marmoladą tez mi się podobają :)
madzik323