Sposób przygotowania:
Rurki z kremem
Mąkę przesiewamy na stolnicę, dodajemy margarynę i pozostałe składniki. Ciasto zarabiamy i odstawiamy do lodówki na 2 godzi. Po tym czasie ciasto wałkujemy tak jak na pierogi. Wycinamy paski i owijamy nimi specjalne foremki do rurek. Jedną połowę ciasta owiniętego o foremkę maczamy w białku i cukrze. Rurki układamy na blaszce i pieczemy około 15 min w 180°C. Po upieczeniu i przestudzeniu środek napełniamy kremem. Końcówki maczamy w polewie i kokosie. KREM: Mleko gotujemy. Ubijamy jajka z cukrem i cukrem waniliowym. Ubite jajka wlewamy na gotujące mleko. Mieszamy i studzimy. Ucieramy masło i powoli dodajemy budyń jajeczny. Najlepiej masę ucierać drewniana pałką, gdyż jest ona bardzo delikatna. Rurki nabijam masą za pomocą worka cukierniczego.
zbysiowa
jaga85
Polecam!
Klaudynka