VioletoweKucharzenie

VioletoweKucharzenie

Złoty Ekspert
[Przepisów: 789]

Rurki z kremem budyniowym

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Przepisów na rurki jest bardzo wiele. Ten przepis wygrzebałam w starym zeszycie mojej mamy. Jak dla mnie- najlepszy.

Rurki z kremem budyniowym Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Rurki z kremem budyniowym

 

 

 

Sposób przygotowania:

Rurki z kremem budyniowym
Krem 1/3 szklanki mleka wymieszać z makami. Żółtka utrzeć z 2 łyżkami cukru i 1 cukrem waniliowym. Pozostałe mleko zagotować z resztą cukru. Mlekiem zalać żółtka roztrzepując trzepaczką, wlać mleko z mąką i energicznie mieszać. Wystudzić masę. Margarynę utrzeć z masą budyniowa i napełniać kremem rurki. Ciasto Wszystko zagniatamy do uzyskania jednolitej masy. Chłodzimy w lodówce przez kilka godzin. Rozwałkowujemy i kroimy w paski ok. 1,5 cm. Nawijamy na rurki wysmarowane masłem od szerszej strony. Pieczemy w 190*C przez ok. 20 minut.
Rurki z kremem budyniowym
Etap 1 Rurki po upieczeniu- z metalowych rurek ściągamy jeszcze gorące
Rurki z kremem budyniowym
Etap 2 Krem budyniowy ucieramy z kostką margaryny lub masła
Rurki z kremem budyniowym
Etap 3 Nawinięte rurki podczas pieczenia