grazka

grazka

Szef Kuchni
[Przepisów: 84]

Rurki z kremem budyniowym.

  • 7
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 16

Rurki z kremem budyniowym.

Rurki z kremem budyniowym.

Składniki:

Rurki z kremem budyniowym.

 

  • Gotowe ciasto francuskie-z jednego prostokatnego ciasta wychodzi okolo 12-15 rurek.
  • Foremki do nawijania
  • budyn
  • maslo
  • 2 zoltka
  • pol szkl.cukru
  • cukier puder
  • wanilia

Sposób przygotowania:

Rurki z kremem budyniowym.
Ciasto rozwinac ,pokroic wzdluz na 1-1,5 cm paseczki.Te nawijac na foremki,posmarowac roztrzepanym bialkiem i wstawic do goracego piekarnika na 10-15 min.Czas pieczenia i temperatura zaleza od pieca!

Ugotowac budyn w mniejszej ilosci mleka jak na opakowaniu(okolo pol szkl.mniej)z dodatkiem cukru.Ostudzic.Wierzch posypac lekko cukrem,nie zrobi sie skorka.

Maslo utrzec na puch dodajac pod koniec ubijania po jednym zoltku.Zimny budyn dodawac do lyzce do masy maslanej,ciagle ucierajac.Na koniec wanilie.

Kremem napelniac upieczone ,ostudzone rurki.Nadziewac za pomoca woreczka cukierniczego z koncowka ,a jak nie ma to zrobic tutke z pergaminu.Gotowe posypac cukrem pudrem.