Sposób przygotowania:
Rurki z advocatowym kremem
Mąkę przesiać, dodać margarynę, posiekać. Żółtka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym do białości. Do mąki dodać, żółtka utarte z cukrem i śmietaną, sztywno ubitą pianę z białka, zagnieść ciasto. Zawinąć w folię i odłożyć do lodówki na 1-2 godziny.
Schłodzone ciasto rozwałkować na grubość 4-5 mm, radełkiem pociąć na paski o szer, 2 cm. Paski z ciasta nawijać na foremki do rurek, ułożyć na przygotowanej blaszce, włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 190 stopni około 15 minut. Wyjąć z piekarnika, ostudzić i zdjąć z foremek.
Krem: Z mleka i proszku budyniowego ugotować budyń, ostudzić. Margarynę z 10 dag cukru pudru utrzeć na puszystą masę, dodając stopniowo budyń. Pod koniec ciągle ucierając dodawać porcjami advocat. Tak przygotowany krem nałożyć do rękawa cukierniczego i napełnić zimne rurki. Posypać pozostałym cukrem pudrem.
Schłodzone ciasto rozwałkować na grubość 4-5 mm, radełkiem pociąć na paski o szer, 2 cm. Paski z ciasta nawijać na foremki do rurek, ułożyć na przygotowanej blaszce, włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 190 stopni około 15 minut. Wyjąć z piekarnika, ostudzić i zdjąć z foremek.
Krem: Z mleka i proszku budyniowego ugotować budyń, ostudzić. Margarynę z 10 dag cukru pudru utrzeć na puszystą masę, dodając stopniowo budyń. Pod koniec ciągle ucierając dodawać porcjami advocat. Tak przygotowany krem nałożyć do rękawa cukierniczego i napełnić zimne rurki. Posypać pozostałym cukrem pudrem.
misia5
Majcia
Elficzna
marietta