Madija

Madija

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 801]

Rurki z masą budyniową

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Pyszne rurki z kremem budyniowym

Rurki z masą budyniową Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Rurki z masą budyniową

 

 

Sposób przygotowania:

Rurki z masą budyniową
Margarynę posiekać z mąką. Dodać śmietanę, jajko, sól i cukier. Wyrobić na jednolite ciasto. Rozwałkować i pociąć na paski szerokie na ok. 3 cm. Zawijać na foremki od cieńszej strony. Piec na złoty kolor. Zdjąć z foremek gdy będą jeszcze lekko ciepłe. Budynie ugotować wg przepisu na opakowaniu na mleku. Ostudzić. Masło utrzeć z cukrem na puszystą masę. Dodać budynie u połączyć. Rurki napełniać masą budyniową. Można także posypać cukrem pudrem.
Rurki z masą budyniową
Rozwałkować i pociąć na paski szerokie na ok. 3 cm. Zawijać na foremki od cieńszej strony
Rurki z masą budyniową
Budynie ugotować wg przepisu na opakowaniu na mleku.
Rurki z masą budyniową
Masło utrzeć z cukrem na puszystą masę. Dodać budynie u połączyć.
Rurki z masą budyniową
Rurki napełniać masą budyniową. Można także posypać cukrem pudrem.

Tagi:

jajko jajka