Sposób przygotowania:
Rurki z kremem maślanym
Ciasto francuskie o wadze 475 gramów tniemy w poprzek na paski o grubości 3 cm. Każdy pasek ciasta nawijamy na rurkę. Potem ciasto smarujemy roztrzepanym białkiem i posypujemy grubym cukrem kryształem.
Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C. przez 15 minut na złoty kolor.
Wystudzone rurki nadziewamy kremem maślanym według przepisu : 1 szklankę mleka, 1 żółtko, cukier kryształ, 1 cukier waniliowy, oba rodzaje mąk łączymy ze sobą i wlewamy do gotującego się pozostałego mleka i gotujemy budyń, który następnie studzimy.
Miękkie masło rozcieramy mikserem, dodajemy po 1 łyżce zimnego budyniu i miksujemy na jednolitą masę.
Z 1 paczki ciasta francuskiego o wadze 475 gramów wychodzi 18 rurek.
Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C. przez 15 minut na złoty kolor.
Wystudzone rurki nadziewamy kremem maślanym według przepisu : 1 szklankę mleka, 1 żółtko, cukier kryształ, 1 cukier waniliowy, oba rodzaje mąk łączymy ze sobą i wlewamy do gotującego się pozostałego mleka i gotujemy budyń, który następnie studzimy.
Miękkie masło rozcieramy mikserem, dodajemy po 1 łyżce zimnego budyniu i miksujemy na jednolitą masę.
Z 1 paczki ciasta francuskiego o wadze 475 gramów wychodzi 18 rurek.
eli_555
gusia1000
BozenaMatuszczyk
gusia1000
Babeczka35
gusia1000
Di bloguje
gosia56
gusia1000
eliza135
gusia1000
jaga85
gusia1000
CORAL
gusia1000