Sposób przygotowania:
Rurki z kremem owocowym
Cukier i drożdże rozpuścić w mleku. Margarynę posiekać z mąką, dodać rozczyn drożdżowy. Wyrobć ciasto, ukształtować na jednolitą kulę i włożyć do zimnej wody na 10-15 min.
Po tym czasie wyjąć ciasto, otoczyć w mące, wałkować cienko, ciąć radełkiem na paski o długości 25-27 cm ..
Nawijać na natłuszczone rurki do pieczenia, układać na papierze do pieczenia. posmarować rozmąconym jajkiem i piec na złoty kolor a temp 180 st.
nadzienie; Galaretkę i żelatynę rozpuścić w pół szkl wrzątku. wystudzić. Jogurt ubić z cukrem, dodać truskawki i na koniec przestudzoną galaretkę, wstawić krem do lodówki , kiedy zacznie tężeć nałożyć do rękawa cukierniczego z końcówką i nakładać krem do rurek. udekorować świeżymi owocami lub posypką.
Po tym czasie wyjąć ciasto, otoczyć w mące, wałkować cienko, ciąć radełkiem na paski o długości 25-27 cm ..
Nawijać na natłuszczone rurki do pieczenia, układać na papierze do pieczenia. posmarować rozmąconym jajkiem i piec na złoty kolor a temp 180 st.
nadzienie; Galaretkę i żelatynę rozpuścić w pół szkl wrzątku. wystudzić. Jogurt ubić z cukrem, dodać truskawki i na koniec przestudzoną galaretkę, wstawić krem do lodówki , kiedy zacznie tężeć nałożyć do rękawa cukierniczego z końcówką i nakładać krem do rurek. udekorować świeżymi owocami lub posypką.
siergiejjp
misia14
margolata
wiola333
kasik12