Sposób przygotowania:
Rurki ze śmietaną
Ciasto francuskie pokroić na długie paski.
Dużą blachę do pieczenia wykładamy papierem do pieczenia, piekarnik nagrzewamy do 180stC.
Każdą rurkę smarujemy masłem i owijamy paskiem ciasta, układamy na blaszce wyłożonej papierem, smarujemy roztrzepanym jajkiem i posypujemy cukrem perlistym. Pieczemy ok 20 minut.
Po upieczeniu zdejmujemy z rurek i zostawiamy do wystygnięcia.
Śmietanę 30% ubijamy na sztywno z cukrem pudrem, pod koniec dodajemy śmietan - fix i jeszcze chwile razem miksujemy.
Śmietanę przekładamy do rękawa cukierniczego i napełniamy z obu stron rurki.
Dużą blachę do pieczenia wykładamy papierem do pieczenia, piekarnik nagrzewamy do 180stC.
Każdą rurkę smarujemy masłem i owijamy paskiem ciasta, układamy na blaszce wyłożonej papierem, smarujemy roztrzepanym jajkiem i posypujemy cukrem perlistym. Pieczemy ok 20 minut.
Po upieczeniu zdejmujemy z rurek i zostawiamy do wystygnięcia.
Śmietanę 30% ubijamy na sztywno z cukrem pudrem, pod koniec dodajemy śmietan - fix i jeszcze chwile razem miksujemy.
Śmietanę przekładamy do rękawa cukierniczego i napełniamy z obu stron rurki.