Sposób przygotowania:
Rurkowe ciasteczka.
Biszkopty wrzucamy do malaksera i miksujemy. Następnie dodajemy tłuszcz, zapach, miód, mleko, kakao i miksujemy dalej. Należy spróbować masę, jeśli słodkie biszkopty i miód nie dają nam dość dużo słodyczy można dodać więcej miodu. Masa powinna być plastyczna, ale nie za rzadka. Na folii do pieczenia układamy równo obok siebie pięć rurek. Na które nakładamy łyżkę masy i równo rozsmarowujemy. Następnie za pomocą folii zwijamy rurki w rulon. Skręcam mocno końce i rozwijamy. I tak robimy do wyczerpania składników. Takie rulony wkładamy do lodówki aby dobrze stężały. Po około 2 godzinach wyciągamy i za pomocą noża z ząbkami tniemy na różnej wielkości krążki.
reanja
Ela Dz
Ja stara...a miałam niezłą zabawę z odrywaniem rurek...jak dziecko ;)
edytaha
Ela Dz
Dzięki...goście byli zachwyceni. Choć ja sama miałam mieszane uczucia. Ale ... się udało. :)
zufikowo
marietta