Sposób przygotowania:
Ruskie naleśniki wg Alex
Ziemniaki obrać, umyć, dodać pół łyżeczki soli i ugotować. Odcedzić i odparować, ugnieść tłuczkiem. Dodać twaróg, całość razem wymieszać. Cebulę obrać, posiekać, posypać cukrem i zrumienić na oleju. Lekko przestudzić. Dodać cebulę do farszu. Wsypać sporo pieprzu, sól, wymieszać.Na naleśniki kłaść po 2 czubate łyżki farszu, lekko rozsmarować, zwinąć w rulonik lub złożyć w chusteczkę.Naleśniki ruskie podgrzać w mikrofali lub na patelni, polać kwaśną śmietaną i posypać szczypiorkiem.
![Ruskie naleśniki wg Alex Ruskie naleśniki wg Alex](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/ruskie-nalesniki-wg-alex-199936.jpg)
![Ruskie naleśniki wg Alex Ruskie naleśniki wg Alex](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/ruskie-nalesniki-wg-alex-199937.jpg)
![Ruskie naleśniki wg Alex Ruskie naleśniki wg Alex](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/ruskie-nalesniki-wg-alex-199938.jpg)
![Ruskie naleśniki wg Alex Ruskie naleśniki wg Alex](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/ruskie-nalesniki-wg-alex-199939.jpg)