prezes

prezes

Kucharz
[Przepisów: 21]

ruskie wypasione

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

coś dla łasuchów....jeśli spróbują poproszą o jeszcze....

ruskie wypasione

Składniki:

ruskie wypasione

 

  • ugotowane ziemniaki około 1 kg,2 kostki twarogu;4 małe cebule,wędzony boczek ,sól,pieprz
  • ciasto:5 szkl.mąki,1 jajko,sól,3 łyżki oleju,około 3|4 szkl.wrzącej wody

Sposób przygotowania:

ruskie wypasione
wodą zalewamy mąkę i w miarę szybko zagniatamy,dodajemy roztrzepane z olejem i solą jajko,ciasto wyrabiamy, wałkujemy i wykrawamy kółka,nakładamy farsz i do wrzątku.... gotujemy ...farsz robię tak: ziemniaki i twaróg przeciskam przez praskę,boczek(ilość zależna od upodobań) kroję w kosteczkę i podsmażam, zdejmuję skwarki z patelni i na tym tłuszczu podsmażam cebulkę ,dodaję skwarki i cebulkę do masy serowo-ziemniaczanej,solę pieprzę(farsz jest pikantny) ..........po ugotowaniu polewam pierogi skwarkami i w zależności od tego co kto lubi posypuje koperkiem.....do tego zsiadłe mleko...SMACZNEGO