LuKaSz4761

LuKaSz4761

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 344]

Ryba biała z pieczonym porem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

efektowne i ciekawe danie z ryby i pora

Ryba biała z pieczonym porem

Składniki:

Ryba biała z pieczonym porem

 

  • 1kg małych porów
  • 2 filety z białej ryby
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 4 plasterki boczku
  • 2 łyżki oliwy
  • sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Ryba biała z pieczonym porem
do garnka wlewamy wodę i gotujemy wkładamy pociętych w cienkie paski porów i blanszuj na około 3 minut potem odcedzić i odstaw pory by woda z nich odparowała piekarnik nastawiamy na 200 c między czasie na blachę układamy rybę i do smaku przyprawiamy solą i pieprzem i na koniec polać sokiem z cytryny potem na każdego fileta nakładamy pora a na górę i po plasterku boczku wstawiamy do piekarnika i pieczemy aż boczek zrobi się brązowy zajmuję to ,mniej więcej 15-20 minut gdy się upiecze ale lepiej sprawdzać

Tagi:

ryba ryby pory