kasik12

kasik12

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 508]

Ryba chrzanowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Ryba chrzanowa.......................

Ryba chrzanowa

Składniki:

Ryba chrzanowa

 

  • 800 g ryby
  • 40 g chrzanu
  • 1/4 szkl. śmietany
  • 2 łyżeczki oleju
  • 3 łyżeczki soku z cytryny
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • sól
  • cukier

 

Sposób przygotowania:

Ryba chrzanowa
Chrzan oczyść i zetrzyj na tarce. Rybę spraw, opłucz i podziel na dzwonka. Ułóż ją w płaskim naczyniu, posól i posyp chrzanem. Skrop olejem i duś 10 min. Zalej śmietaną i duś przez ok. 15 min. na małym ogniu. Dopraw sokiem z cytryny, solą i cukrem. Podawaj z ziemniakami i surówką.
Smacznego!;-)

Tagi:

ryba ryby