Sposób przygotowania:
Ryba curry z kalafiorem
Kalafior umyć, oczyścić, podzielić na bardzo małe różyczki. Gotować 10-12 minut w osolonej wodzie. Wyjąć, osączyć.
Rybę umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, pokroić na kawałki. Krewetki, obrać, umyć.
Mocno rozgrzać oliwę na teflonowej patelni, smażyć na niej rybę i krewetki 3-4 minuty, ostrożnie obracać. Całość oprószyć curry, posolić, podlać rosołem i śmietaną. Gotować 2 minuty na małym ogniu.
Koperek opłukać, osuszyć, posiekać. Kalafior i rybę przełożyć na talerz, przed podaniem udekorować koperkiem.
Rybę umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, pokroić na kawałki. Krewetki, obrać, umyć.
Mocno rozgrzać oliwę na teflonowej patelni, smażyć na niej rybę i krewetki 3-4 minuty, ostrożnie obracać. Całość oprószyć curry, posolić, podlać rosołem i śmietaną. Gotować 2 minuty na małym ogniu.
Koperek opłukać, osuszyć, posiekać. Kalafior i rybę przełożyć na talerz, przed podaniem udekorować koperkiem.
mamqa