misia13

misia13

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 795]

Ryba curry z kalafiorem

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 4

smaczna rybka z kalafiorem.....

Ryba curry z kalafiorem

Składniki:

Ryba curry z kalafiorem

 

  • 250g kalafiora
  • sól
  • 200g filetów rybnych np. mintaj
  • 4 średniej wielkości krewetki
  • 1 łyżka oliwy
  • 2 łyżeczki curry w proszku
  • 550 ml rosołu warzywnego
  • 3 łyżki śmietany
  • 2 gałązki koperku

 

Sposób przygotowania:

Ryba curry z kalafiorem
Kalafior umyć, oczyścić, podzielić na bardzo małe różyczki. Gotować 10-12 minut w osolonej wodzie. Wyjąć, osączyć.
Rybę umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, pokroić na kawałki. Krewetki, obrać, umyć.
Mocno rozgrzać oliwę na teflonowej patelni, smażyć na niej rybę i krewetki 3-4 minuty, ostrożnie obracać. Całość oprószyć curry, posolić, podlać rosołem i śmietaną. Gotować 2 minuty na małym ogniu.
Koperek opłukać, osuszyć, posiekać. Kalafior i rybę przełożyć na talerz, przed podaniem udekorować koperkiem.