Sposób przygotowania:
Ryba do obiadu
Rybę oczyścić opłukać ,pokroić w mniejsze kawałki.
Dobrze osuszyć, nasolić i oprószyć pieprzem cytrynowym, oraz posypać przyprawą do ryb.
Zostawić na 30 - 40 minut.
Jajka rozbełtać w misce , dodać pieprzu cytrynowego oraz soli do smaku.
Do naczynia wsypać bułkę tartą z dodatkiem mąki pszennej wymieszać.
Kawałki ryby maczać w jajku następnie panierować w bułce tartej wymieszanej z mąką.
Smażyć na rozgrzanej patelni na maśle klarownym z obu stron na złoty kolor.
Podawać do drugiego dania.
Dobrze osuszyć, nasolić i oprószyć pieprzem cytrynowym, oraz posypać przyprawą do ryb.
Zostawić na 30 - 40 minut.
Jajka rozbełtać w misce , dodać pieprzu cytrynowego oraz soli do smaku.
Do naczynia wsypać bułkę tartą z dodatkiem mąki pszennej wymieszać.
Kawałki ryby maczać w jajku następnie panierować w bułce tartej wymieszanej z mąką.
Smażyć na rozgrzanej patelni na maśle klarownym z obu stron na złoty kolor.
Podawać do drugiego dania.
gusia1000