Wafelek2601

Wafelek2601

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Filet z ryby smażony w panierce

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Filet z ryby smażony w panierce to świetny pomysł na piątkowy obiad, ale nie tylko. Warto go podać z ziemniakami i surówką.

Filet z ryby smażony w panierce

Składniki:

Filet z ryby smażony w panierce

 

Sposób przygotowania:

Filet z ryby smażony w panierce
Rybę umyć, osuszyć, skropić sokiem z cytryny. Przyprawić przyprawą do ryb, solą i pieprzem. Pozostawić kilka minut, aby ryby naszły przyprawami.

Potem obtoczyć je w rozkłóconym jajku i bułce tartej. Usmażyć na mocno rozgrzanym tłuszczu z obu stron na rumiano.

Podawać z ziemniakami i ulubioną surówką. 

Tagi:

ryba