oliwkowa

oliwkowa

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 321]

Ryba duszona w pomidorach.

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Podawać z ziemniakami i surówkami...

Ryba duszona w pomidorach.

Składniki:

Ryba duszona w pomidorach.

 

  • 1 kg ryba morska
  • 6 łyżeczek sok z cytryny
  • 1 kg pomidory
  • 20 dag pasta pomidorowa
  • sól do smaku
  • 1 łyżka posiekana zielona pietruszka
  • olej do smarowania naczynia

Sposób przygotowania:

Ryba duszona w pomidorach.
Rybę morską po oczyszczeniu opłukać, porcjować, skropić sokiem z cytryny lub natrzeć majerankiem z solą. Naczynie ogniotrwałe posmarować olejem. Porcje ryby obłożyć w naczyniu plasterkami obranych ze skórki pomidorów, dusić pod przykryciem na małym ogniu około 20 minut. Przed podaniem posypać zieloną pietruszką.

Tagi:

ryba ryby