pacpaw

pacpaw

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1427]

Ryba glazurowana orientalnie

  • TRUDNOŚĆ: trudne
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 3

powiem orientu na naszym stole

Ryba glazurowana orientalnie

Składniki:

Ryba glazurowana orientalnie

 

  • 4 filety z makreli świeżej,
  • 60 ml sok grejpfrutowy,
  • 20 ml sok z limonki do smaku,
  • 3 łyżki sos sojowy Tao Tao,
  • 25 ml woda,
  • 2 łyżeczki cukier

 

Sposób przygotowania:

Ryba glazurowana orientalnie
Soki grejpfrutowy i limonkowy mieszamy. Filety ułożone w płaskim naczyniu zalewamy wymieszanymi sokami tak aby przykrywało rybę. Marynujemy 15 min. Po tym czasie do marynaty dolewamy sos sojowy i filety odstawiamy na kolejne 15 min. Na rozgrzanym oleju kładziemy filety ryby i smażymy z dwóch stron po 2-3 min. Następnie do marynaty dodajemy wodę i cukier, mieszamy, dolewamy do smażących się ryb i całość dusimy 7 min. W tym czasie ryby pokryją się glazurą. Można podawać udekorowane plastrami limonki. Smacznego

Tagi:

sosy