Asieczka

Asieczka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 336]

Ryba gotowana z masłem i jajami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

pyszne, szybkie danie i do tego bardzo smaczne...

Ryba gotowana z masłem i jajami

Składniki:

Ryba gotowana z masłem i jajami

 

  • 1 kg ryby /dorsz lub halibut/
  • 4 szkl. wywaru z warzyw
  • 2 cebule
  • 2 łyżki masła
  • 4 jaja ugotowane na twardo
  • zielenia
  • pół cytryny
  • sól

Sposób przygotowania:

Ryba gotowana z masłem i jajami
Do wywaru włoż sprawiona rybę i gotuj ok. 20 minut, po czym wyjmij ostrożnie łyżką cedzakową razem z warzywami na ogrzany półmisek, posyp ugotowanymi na twardo , posiekanymi jajkami i zieleniną.Na każdą porcję połóż kawałek masła i plasterek cytryny. Najlepiej smakują z ziemniakami i sezonowymi warzywami.

Tagi:

ryba ryby