oliwkowa

oliwkowa

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 321]

Ryba morska duszona w cebuli

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Podawać na gorąco z ziemniakami i surówką z czerwonej kapusty.

Ryba morska duszona w cebuli

Składniki:

Ryba morska duszona w cebuli

 

  • 1 kg ryby morskiej
  • 50 dag cebuli
  • 10 dag tłuszczu
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • cukier do smaku

Sposób przygotowania:

Ryba morska duszona w cebuli
Rybę rozmrozić, umyć, oczyścić, opłukać, odciąć łeb, pokrajać tuszkę w dzwonka i oprószyć estragonem. Obraną cebulę opłukać, pokrajać w piórka. Rybę ułożyć w rondlu, przekładając cebulą i oprószając przyprawami, dodać tłuszcz i dusić na wolnym ogniu do miękkości.

Tagi:

ryba ryby