Asieczka

Asieczka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 336]

Ryba morska z warzywami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Podawać z sosem majonezowym z jabłkami pokrojonymi w kostkę, lub z gotowaną kukurydzą cukrową, polaną jogurtem z dodatkiem kopru.

Ryba morska z warzywami

Składniki:

Ryba morska z warzywami

 

  • 1 porcja:
  • 20 dag ryby
  • 1 marchewka
  • 1 mała pietruszka
  • ¼ selera
  • 1 dl rosołu
  • 1,5 łyżki stołowej oleju
  • 1 liść laurowy
  • Zielona pietruszka
  • Sól i pieprz do smaku

 

Sposób przygotowania:

Ryba morska z warzywami
Rybę posolić i zostawić na godzinę, po czym usmażyć na małej ilości oleju, pod przykryciem. Marchewkę, seler i pietruszkę zetrzeć na grubej tarce i dusić na oleju 5-6 minut pod przykryciem. Następnie dodać posiekaną pietruszkę, liść laurowy, zalać rosołem, przyprawić solą i pieprzem i dusić do miękkości. Na głębszą patelnię położyć połowę warzyw, na to rybę i przykryć resztą warzyw, po czym smażyć na średnim ogniu 10-15 minut.

Tagi:

ryba ryby