Shizunia

Shizunia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 132]

Ryba na kwaśno

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Ryba w innym wykonaniu, całkiem inny smak!

Ryba na kwaśno

Składniki:

Ryba na kwaśno

 

  • 1kg ryby Panga lub sola (upiec w panierce)

 

  • Zalewa:
  • 5szkl wody
  • 1 szklanka octu
  • 6-8 ziaren ziela angielskiego
  • litek laurowy
  • 3 duże łyżki cukru
  • 1 płaska łyżka soli
  • 4 cebule duże

 

Sposób przygotowania:

Ryba na kwaśno
*** Zalewę Zagotować z pokrojoną cebują 5-10minut

2 marchewki duże ugotować osobno.
Zimną zalewą zalać zimne ryby (wcześniej upieczone w panierce). Przekładać warstwowo ryba, cebyla, marchew w talarkach

Smacznego!

Tagi:

ryba ryby