Sposób przygotowania:
Ryba na zimno w warzywach
Rybę osuszamy, kroimy na połówki, polewamy cytryną, przyprawiamy solą, odstawiamy.
Marchew zetrzeć na tarce na grubych oczkach, por pokroić w krążki, zalewamy szklanką wody, dodajemy łyżeczkę kucharka, gotujemy do miękkości, odcedzamy, ostudzamy. Pikle kroimy na mniejsze kawałki (mogą być inne:)
przepis na pikle:
https://gotujmy.pl/pikle-imprezowe-,przepisy,68272.html
Mieszamy wszystko razem, dodajemy ketchup.
Rybę panierujemy w mące, smażymy na rozgrzanym oleju. W pojemniku układamy połowę warzyw, następnie usmażoną rybę i przykrywamy kołderką warzyw. Podajemy na zimno. Pychotka!
Marchew zetrzeć na tarce na grubych oczkach, por pokroić w krążki, zalewamy szklanką wody, dodajemy łyżeczkę kucharka, gotujemy do miękkości, odcedzamy, ostudzamy. Pikle kroimy na mniejsze kawałki (mogą być inne:)
przepis na pikle:
https://gotujmy.pl/pikle-imprezowe-,przepisy,68272.html
Mieszamy wszystko razem, dodajemy ketchup.
Rybę panierujemy w mące, smażymy na rozgrzanym oleju. W pojemniku układamy połowę warzyw, następnie usmażoną rybę i przykrywamy kołderką warzyw. Podajemy na zimno. Pychotka!
elzbieta8960
msewka