justka.zet

justka.zet

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 137]

Ryba nadziewana w folii

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Przepis prosty i nie wymagający wiele czasu, a wszyscy, którym wydawało się, że kapusta pekińska i ryba to nietrafione połączenie, mylą się.

Ryba nadziewana w folii

Składniki:

Ryba nadziewana w folii

 

  • (4 porcje):
  • Ryba o masie 1 kg
  • 4 marchewki
  • 1 pęczek zielonej pietruszki
  • 30-40 dag kapusty pekińskiej
  • 1 cebula
  • Margaryna
  • Sól i pieprz

 

Sposób przygotowania:

Ryba nadziewana w folii
Oczyszczoną rybę posolić i popieprzyć z zewnątrz i od środka. Folię aluminiową wysmarować margaryną i położyć na nią połowę cebuli, pokrojoną w kostkę, pozostałą cebulę zmieszać z grubo startą marchwią i pokrojoną w szerokie paski kapustą pekińską. Nafaszerować tym rybę, posmarować margaryną, zawinąć w folię i piec pół godziny.

Tagi:

ryba ryby