Ryba pieczona w sosie pomidorowym

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

To danie rybne można podawać do ziemniaków, ale ja najczęściej jem taką rybę jako samodzielne danie.

Ryba pieczona w sosie pomidorowym

Składniki:

Ryba pieczona w sosie pomidorowym

 

  • 1,5 kg filetów rybnych
  • koncentrat pomidorowy
  • olej
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Ryba pieczona w sosie pomidorowym
Najpierw rozmroziłam filety rybne. Gdy już były rozmrożone to przekroiłam je na pół. Połówki filetów poukładałam w naczyniu żaroodpornym, polałam 3-4 łyżkami oleju. Oprószyłam każdą połówkę z wierzchu solą i pieprzem. Trzy - cztery łyżki koncentratu rozprowadziłam w 3-4 łyżkach letniej przegotowanej wody. Takim sosem polałam połówki filetów rybnych, ułożone w naczyniu. Wstawiłam naczynie z daniem do piekarnika nagrzanego do 220 stopni i piekłam około 1 godziny.