paulina57

paulina57

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1001]

Ryba pieczona w paście

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Ryba pieczona w paście z papryką masłem i czosnkiem bardzo smaczna

Ryba pieczona w paście Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Ryba pieczona w paście

 

  • 4-5 sztuk filet miruna
  • sól do smaku
  • pieprz cytrynowy do smaku
  • 1 sztuka papryka czerwona
  • 2 łyżki natka pietruszki
  • 1-2 ząbki czosnek
  • 2 sztuki dymka
  • 3-4 łyżek masło

Sposób przygotowania:

Ryba pieczona w paście
Rybę rozmrozić jeśli była mrożona, następnie podzielić na mniejsze kawałki które należy oprószyć według uznania pieprzem cytrynowym oraz solą. Paprykę pokroić w drobną kostkę pomijając gniazdo nasienne. Do papryki dodać masło , starty w prasce czosnek oraz posiekaną natkę i dymkę. Składniki wymieszać aby powstała gęsta pasta. Rybę ułożyć w naczyniu wyłożyć na nią część pasty i równo rozprowadzić następnie wyłożyć pozostałą rybę i pozostałą pastę tak by przykryła w całości rybę. Piec w temp. 170 stopni przez około 30 minut.
Ryba pieczona w paście
Paprykę pokroić w drobną kostkę pomijając gniazdo nasienne. Do papryki dodać masło , starty w prasce czosnek oraz posiekaną natkę i dymkę.
Ryba pieczona w paście
Rybę ułożyć w naczyniu wyłożyć na nią część pasty i równo rozprowadzić
Ryba pieczona w paście
następnie wyłożyć pozostałą rybę i pozostałą pastę tak by przykryła w całości rybę.
Ryba pieczona w paście
Piec w temp. 170 stopni przez około 30 minut.