gosiapiotrek23

gosiapiotrek23

Złoty Ekspert
[Przepisów: 894]

Ryba po grecku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Przepyszna ryba z sosem pomidorowo-warzywnym. Idealne danie na Wigilię i nie tylko. Polecam wypróbowanie przepisu.

Ryba po grecku

Składniki:

Ryba po grecku

 

Sposób przygotowania:

Ryba po grecku
Rybe dzielimy na mniejsze części. Oprószamy solą i pieprzem. Obtaczamy w mące i smażymy z obu stron na złoty kolor. Wszystkie warzywa obieramy i myjemy. Cebulę kroimy w piórka. Marchewkę,pietruszkę i seler trzemy na tarce o dużych oczkach.

Na patelnię wlewamy olej, wrzucamy cebulę i chwilę smażymy, dodajemy pozostałe warzywa jeszcze chwilkę smażymy. Następnie dodajemy ziele angielskie, liście laurowe i wodę. Gotujemy 10 minut.

Następnie dodajemy koncentrat pomidorowy i przyprawy, dusimy na małym ogniu 15 minut.

Rybę przekładamy do naczynia i przykrywamy sosem, możemy to zrobić warstwowo.

Schładzamy w lodówce.

Smacznego