Sposób przygotowania:
Ryba po grecku
Rybe dzielimy na mniejsze części. Oprószamy solą i pieprzem. Obtaczamy w mące i smażymy z obu stron na złoty kolor. Wszystkie warzywa obieramy i myjemy. Cebulę kroimy w piórka. Marchewkę,pietruszkę i seler trzemy na tarce o dużych oczkach.
Na patelnię wlewamy olej, wrzucamy cebulę i chwilę smażymy, dodajemy pozostałe warzywa jeszcze chwilkę smażymy. Następnie dodajemy ziele angielskie, liście laurowe i wodę. Gotujemy 10 minut.
Następnie dodajemy koncentrat pomidorowy i przyprawy, dusimy na małym ogniu 15 minut.
Rybę przekładamy do naczynia i przykrywamy sosem, możemy to zrobić warstwowo.
Schładzamy w lodówce.
Smacznego
Na patelnię wlewamy olej, wrzucamy cebulę i chwilę smażymy, dodajemy pozostałe warzywa jeszcze chwilkę smażymy. Następnie dodajemy ziele angielskie, liście laurowe i wodę. Gotujemy 10 minut.
Następnie dodajemy koncentrat pomidorowy i przyprawy, dusimy na małym ogniu 15 minut.
Rybę przekładamy do naczynia i przykrywamy sosem, możemy to zrobić warstwowo.
Schładzamy w lodówce.
Smacznego
robaczek
gosiapiotrek23
;)