Sposób przygotowania:
Pyszna ryba po grecku
Warzywa umyj i obierz. Cebulę pokrój w małą kostkę. Resztę warzyw zetrzyj na tarce na jarzynowych oczkach.
Do rondla wlej łyżkę oleju, dobrze go rozgrzej. Na rozgrzany olej wysyp wszystkie warzywa i tak duś pod przykryciem 30 min. (do miękkości).
Rybę obtocz w bułce tartej z mąką i smaż na złoty kolor na rozgrzanym oleju. Do małych miseczek pokrój w kawałki rybę i przykryj ją warzywami.
Schłodź w lodówce.
Do rondla wlej łyżkę oleju, dobrze go rozgrzej. Na rozgrzany olej wysyp wszystkie warzywa i tak duś pod przykryciem 30 min. (do miękkości).
Rybę obtocz w bułce tartej z mąką i smaż na złoty kolor na rozgrzanym oleju. Do małych miseczek pokrój w kawałki rybę i przykryj ją warzywami.
Schłodź w lodówce.