Sposób przygotowania:
Ryba po grecku na dorszu
Dorsza pokroić w kawałki. Każdy płat posolić, panierować w mące, jajku oraz w bułce tartej. Piec na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.
Odstawić do schłodzenia. W osobnym rondlu wlać odrobinę oleju i dodać pokrojoną w kostkę cebulę. Delikatnie zrumienić. Podlać odrobiną wody, dodać ketchup, paprykę pokrojoną w paski i koncentrat pomidorowy, chwilę gotować aż lekko zgęstnieje.
W dużym półmisku układać usmażone ryby i przykryć przygotowaną wcześniej cebulową zalewą.
Ozdobić natką pietruszki.
Odstawić do schłodzenia. W osobnym rondlu wlać odrobinę oleju i dodać pokrojoną w kostkę cebulę. Delikatnie zrumienić. Podlać odrobiną wody, dodać ketchup, paprykę pokrojoną w paski i koncentrat pomidorowy, chwilę gotować aż lekko zgęstnieje.
W dużym półmisku układać usmażone ryby i przykryć przygotowaną wcześniej cebulową zalewą.
Ozdobić natką pietruszki.