Sposób przygotowania:
Ryba po grecku
Rybę rozmrozić. Jeśli niemrożona, dokładnie oczyścić i umyć. Osuszyć. Pokroić na ok.5-cio cm kawałki. Posypać kucharkiem i odłożyć na 20 min.Następnie obtoczyć w mące i usmażyć na oleju na złoty kolor. Cebule pokroić w piórka, marchewkę, pietruszkę i seler starkować na jarzynowej tarce, Na rozgrzany olej włożyć cebulę i smażyć aż zwiędnie. Dodać pozostałe warzywa, podlać 0,5 szkl wody i dusić ok. 15 min.Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Dodać koncentrat i przyprawy. doprawić solą, cukrem, papryka i musztardą. Rybę ułożyć na półmisku, obłożyć przygotowanymi jarzynami. Smacznego!
wedith1
elzbieta8960
dusia30
Marika_1961
Mikrula
annaherda26