aginaa

aginaa

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1085]

ryba po grecku 2

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pyszna wybka po grecku, polecam

ryba po grecku 2

Składniki:

ryba po grecku 2

 

  • 1 kg filety mintaja,
  • 7 marchewka,
  • 1 seler,
  • 3 pietruszka,
  • mąka,
  • 2 cebula biała

Sposób przygotowania:

ryba po grecku 2
Filety z mintaja soli i posypujemy mąką. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i smażymy na niej rybki. Na drugiej patelni podsażamy warzywa starte na tarce o grubych oczkach. Dusimy je pod przykryciem ok 30 min. Możemy trochę podlać wodą. Usmażoną rybę układamy w naczyniu i przykrywamy podduszonymi warzywami. Takie danie wkładamy do lodówki. Podajemy na zimno.