Sposób przygotowania:
Ryba pod warzywami
Rybę podzielić na kawałki, oprószyć solą i pieprzem Jajka rozbełtać z 2 łyżkami mleka z dodatkiem przyprawy do ryb. Kawałki ryby obtaczać kolejno w mące, jajku i bułce tartej. Usmażyć na oleju.
Marchew, pietruszkę i seler zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Cebulę pokroić w kostkę, a por w krążki. Warzywa podsmażyć na oleju mieszając. Dodać koncentrat pomidorowy, ketchup, listek laurowy, ziele angielskie, przyprawić solą i pieprzem Przykryć pokrywką i jeszcze trochę poddusić.
Rybę ułożyć na półmisku. Na rybę wyłożyć warzywa.
Marchew, pietruszkę i seler zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Cebulę pokroić w kostkę, a por w krążki. Warzywa podsmażyć na oleju mieszając. Dodać koncentrat pomidorowy, ketchup, listek laurowy, ziele angielskie, przyprawić solą i pieprzem Przykryć pokrywką i jeszcze trochę poddusić.
Rybę ułożyć na półmisku. Na rybę wyłożyć warzywa.