Sposób przygotowania:
Ryba po grecku. Najprostszy przepis!
FARSZ: 1. Marchew i selera ścieramy na tarce o dużych zębach. 2. Pora kroimy w plasterki, a marchewkę w drobną kostkę. Całośćpodsmażamy do uzyskania koloru złotego. 3. Do garnka z wrzącą wodą wrzucamy: marchew, selera, cebulę ipora. Doprawiamy solą, pieprzem i oregano. 4. Gotujemy do miękkości, pilnując, żeby nie wygotowała nam sięwoda. Można jej od czasu do czasu troszkę dodać. 5. Na koniec wlewamy koncentrat pomidorowy, mieszamy i gotujemy. RYBA: 1. Rybkę rozmrażamy i kroimy w paski ok. 3cm x 2 cm. 2. Solimy ją i obtaczamy w roztrzepanym jajku i mące. 3. Układamy delikatnie na rozgrzanej patelni, tak by panierka niepospadała :) 4. Smażymy na złocisto. UKŁADANIE: 1. Na półmisku kładziemy warstwę ok. 1 cm farszu. 2. Układamy na pierwszej warstwie kawałeczki naszej rybki. 3. Przykrywamy całość kolejną warstwą farszu. 4. Można udekorować posypując np. oregano, natką z pietruszki itp. SMACZNEGO!!!