dayzi

dayzi

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1202]

Ryba po grecku wg dayzi

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Smażona ryba w duszonej cebulce.

Ryba po grecku wg dayzi Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Ryba po grecku wg dayzi

 

  • 50 dag filetów z mintaja
  • 50 dag cebuli
  • 2 marchewki
  • 1 pietruszka
  • 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
  • mąka
  • sól, pieprz
  • cytryna
  • olej

Sposób przygotowania:

Ryba po grecku wg dayzi
Rybę kroimy w mniejsze kawałki. Nacieramy solą i pieprzem i skrapiamy sokiem z cytryny. Oprószamy mąką i smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron. Rybę przekładamy na półmisek. Obrane cebulę siekamy. Marchew i pietruszkę obieramy i ścieramy na tarce. Cebulę wraz z pozostałymi warzywami smażymy na rozgrzanym oleju. Dodajemy koncentrat pomidorowy i przyprawiamy do smaku. Dusimy do miękkości. Uduszonymi warzywami obkładamy rybę. Smacznego.
Ryba po grecku wg dayzi
Cebulę obieramy i kroimy w drobno kostkę.
Ryba po grecku wg dayzi
Cebulę z pozostałymi warzywami smażymy na oleju.
Ryba po grecku wg dayzi
Dodajemy koncentrat i przyprawy i dusimy do miękkości.
Ryba po grecku wg dayzi
Uduszonymi warzywami obkładamy usmażoną rybę.