Sposób przygotowania:
Sałatka a - la gyros w krokietach
Ciasto naleśnikowe;
Składniki na ciasto zmiksować na gładką, jednolitą masę, doprawiając lekko solą. Następnie usmażyć cienkie naleśniki.
Sałatka a - la gyros;
Kapustę pekińską obrać brzydkich liści, poszatkować. Dodać odsączoną kukurydz,pokrojone w drobną kostkę ogórki konserwowe oraz obraną pokrojoną kostkę cebule oraz pokrojony w kostkę podsmażony z przyprawami filet z kurczaka. Wszystko dokładnie wymieszać. Na koniec dodać ketchup z majonezem i ponownie przemieszać.
Farsz nałożyć na upieczone naleśniki, zwinąć w krokiety. Następnie obtaczać w rozbełtanym jajku i w tartej bułce.
Krokiety wkładamy na rozgrzany olej i smażymy z każdej strony na złoty kolor.
Podajemy z czerwonym barszczem.
Składniki na ciasto zmiksować na gładką, jednolitą masę, doprawiając lekko solą. Następnie usmażyć cienkie naleśniki.
Sałatka a - la gyros;
Kapustę pekińską obrać brzydkich liści, poszatkować. Dodać odsączoną kukurydz,pokrojone w drobną kostkę ogórki konserwowe oraz obraną pokrojoną kostkę cebule oraz pokrojony w kostkę podsmażony z przyprawami filet z kurczaka. Wszystko dokładnie wymieszać. Na koniec dodać ketchup z majonezem i ponownie przemieszać.
Farsz nałożyć na upieczone naleśniki, zwinąć w krokiety. Następnie obtaczać w rozbełtanym jajku i w tartej bułce.
Krokiety wkładamy na rozgrzany olej i smażymy z każdej strony na złoty kolor.
Podajemy z czerwonym barszczem.
ewaeu
BozenaMatuszczyk
Miło mi i dziekuje Ewa;)
gusia1000
BozenaMatuszczyk