Megg

Megg

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 412]

Ryba po indyjsku

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Moja ulubiona ryba po indyjsku

Ryba po indyjsku Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Ryba po indyjsku

 

  • 2 filety z mintaja
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 szkl bulionu
  • 3 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 1 łyżeczka curry
  • 1/2 łyżeczki kolendry
  • 1/2 łyżeczki chilli
  • 1/2 łyżeczki imbiru

 

Sposób przygotowania:

Ryba po indyjsku
Cebulę obrać i pokroić w kosteczkę. Czosnek obrać i drobno posiekać. Filety z mintaja pokroić na małe kawałki. Na niewielkiej ilości oleju zeszklić cebulę wraz z czosnkiem, dodać curry, imbir, chilli i roztartą w moździerzu kolendrę. Następnie dodać kawałki ryby i wszystko razem smażyć przez parę minut. Następnie dolać bulion i całość dusić na małym ogniu 10 min. Po tym czasie dodać koncentrat pomidorowy, wymieszać i wszystko razem dusić kolejne 10 min. Tak przygotowaną rybę po indyjsku podawać z ryżem.
Ryba po indyjsku
Ryba po indyjsku
Ryba po indyjsku
Ryba po indyjsku