Sposób przygotowania:
Ryba po japońskuETAP 1:
Rybę pokroić w cienkie paseczki, posypać po wierzchu solą i pieprzem.
ETAP 2:
Do miski przesypać mąkę, dodać jajko i przyprawy oraz wodę, dokładnie wymieszać ma nam powstać gęste ciasto naleśnikowe.
Kawałki ryby przełożyć do naczynia z ciastem i dokładnie nim obtoczyć rybę.
ETAP 3:
Na patelni rozgrzać olej i smażyć kawałki ryby na złoty kolor po usmażeniu odsączyć na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu
ETAP 4:
Zalewa:
Wszystkie składniki zalewy wymieszać i zagotować.
Cebulę pokroić w grubą kostkę i podsmażyć na 1 łyżce oleju w taką samą kostkę pokroić ogórki i paprykę.
ETAP 5:
W naczyniu układać warstwami rybę, cebulę, ogórki, paprykę i zalewać gorącą zalewą, odstawić na kilkanaście godzin.