Smaki Nati

Smaki Nati

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 67]

Ryba po japońsku 6

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Dobry pomysł nawet dla tych, którzy nie przepadają za rybami lub też nie jedzą ich zbyt często.

Ryba po japońsku 6

Składniki:

Ryba po japońsku 6

 

  • 1 kg filetów rybnych
  • 2 duże cebule
  • słoik marynowanej papryki
  • słoik ogórków konserwowych
  • przyprawa typu vegeta
  • mąka
  • bułka tarta
  • jajko
  • olej
  • Marynata
  • 2 szklanki wody
  • pół szklanki oliwy
  • mały słoik przecieru pomidorowego
  • 4 łyżki keczupu
  • 4 łyżki octu
  • 4 łyżki cukru
  • szczypta soli

Sposób przygotowania:

Ryba po japońsku 6
Cebulę, paprykę i ogórka pokroić w kostkę. Rybę odmrozić, osuszyć ręcznikiem papierowym, pokroić na mniejsze kawałki. Następnie posypać vegetą. Jajko rozmącić, mąkę wymieszać z bułką tartą. Panierować rybę mocząc najpierw w jajku, a później w mieszance mąki i bułki. usmażyć na oleju. Włożyć do naczynia w którym ryba będzie podawana. Przykryć pokrojonymi warzywami. Marynata: Wodę zagotować, włożyć do niej pozostałe składniki marynaty. Zagotować i na małym ogniu trzymać jeszcze trzy minuty. Zalać tym rybę wraz z warzywami i już można podawać.