Sposób przygotowania:
Ryba po japońsku
Do miski wbijamy jajko, dodajemy mąkę, wodę i przyprawy i miksujemy aż do uzyskania gładkiej konsystencji. Rybę kroimy na kawałki, maczamy w cieście i smażymy na oleju. Po usmażeniu rybę odsączamy na papierowych ręcznikach. Cebulę drobno siekamy i szklimy na oleju. Ogórki i paprykę kroimy w paseczki długości 2-3 cm. Wszystkie składniki zalewy mieszamy ze sobą dokładnie. Zalewę zagotowujemy. Do zalewy dodajemy posiekane warzywa i cebulę, dusimy pod przykryciem 3-5 minut. Całość studzimy. W naczyniu żaroodpornym układamy warstwowo kawałki ryby i zalewę. Pozostawiamy do przegryzienia się na noc (im dłużej tym lepiej). Podawać ze świeżym pieczywem. Ryba smakuje świetnie na ciepło i zimno. Smacznego :)