Sposób przygotowania:
Ryba po japońsku Ilony
Filety z ryby kroimy na kawałki. Z mąki, jajek, wody, soli, pieprzu przygotowujemy ciasto o konsystencji naleśnikowego. Porcje ryby smażymy w cieście naleśnikowym na tłuszczu. Cebule kroimy w piórka, ogórki i paprykę w paski. W garnku zagotowujemy wodę z olejem, octem, koncentratem pomidorowym i keczupem. Do zalewy dodajemy cebule, ogórki i paprykę, gotujemy do miękkości. Dodajemy do smaku sól, pieprz, cukier. W salaterce układamy warstwami porcje ryby i gorących warzyw. Odstawiamy do przestudzenia.
![Ryba po japońsku Ilony Ryba po japońsku Ilony](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/ryba-po-japonsku-ilony-247696.jpg)
![Ryba po japońsku Ilony Ryba po japońsku Ilony](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/ryba-po-japonsku-ilony-247697.jpg)
![Ryba po japońsku Ilony Ryba po japońsku Ilony](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/ryba-po-japonsku-ilony-247698.jpg)
![Ryba po japońsku Ilony Ryba po japońsku Ilony](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/ryba-po-japonsku-ilony-247699.jpg)