pola2209

pola2209

Szef Kuchni
[Przepisów: 37]

ryba po meksykańsku

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

filety rybne w sosie meksykańskim

ryba po meksykańsku

Składniki:

ryba po meksykańsku

 

  • 1,5 kg filetów np z flądry
  • sok z 1 cytryny
  • sok z 1 pomarańczy
  • 2 małe cebule
  • 1 czerwona papryka
  • 1 łyżka masła
  • 3 łyżki kukurydzy konserwowej
  • 1 łyżeczka koperku-może być suszony
  • sól, pieprz-do smaku

 

Sposób przygotowania:

ryba po meksykańsku
Filety myjemy, osuszamy i posypać solą i pieprzem z obu stron. Potem skropić sokiem z cytryny.
Blaszkę do pieczenia wysmarować tłuszczem. Ułożyć na niej rybę. Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę.. Paprykę umyć, wyjąć pestki i pokroić w małą kostkę.
Rozpuścić masło na patelni i podsmażyć cebulę z papryką. Dodać kukurydzę i koperek. Wymieszać. Przełożyć do blaszki z rybą. Polać sokiem z pomarańczy.
Piec w 200 stopniach przez 45 minut.