Sposób przygotowania:
ryba po meksykańsku
Filety myjemy, osuszamy i posypać solą i pieprzem z obu stron. Potem skropić sokiem z cytryny.
Blaszkę do pieczenia wysmarować tłuszczem. Ułożyć na niej rybę. Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę.. Paprykę umyć, wyjąć pestki i pokroić w małą kostkę.
Rozpuścić masło na patelni i podsmażyć cebulę z papryką. Dodać kukurydzę i koperek. Wymieszać. Przełożyć do blaszki z rybą. Polać sokiem z pomarańczy.
Piec w 200 stopniach przez 45 minut.
Blaszkę do pieczenia wysmarować tłuszczem. Ułożyć na niej rybę. Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę.. Paprykę umyć, wyjąć pestki i pokroić w małą kostkę.
Rozpuścić masło na patelni i podsmażyć cebulę z papryką. Dodać kukurydzę i koperek. Wymieszać. Przełożyć do blaszki z rybą. Polać sokiem z pomarańczy.
Piec w 200 stopniach przez 45 minut.