mimi-miki

mimi-miki

Kucharz
[Przepisów: 14]

Ryba po meksykańsku

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Rybę robię na różnego rodzaju uroczystości, znika błyskawicznie

Ryba po meksykańsku

Składniki:

Ryba po meksykańsku

 

  • 1 kg filetów rybnych
  • 0.5 słoika papryki konserwowej
  • 0.5 słoika ogórków konserwowych
  • 3 duże cebule

 

  • Zalewa:
  • 2 szkl. wody
  • 0.5 szkl. pikantnego ketchupu
  • 1 mały przecier pomidorowy
  • 0.5 szkl. oleju
  • 6 łyżek octu
  • 2 łyżki cukru, zlele angielskie, liść laurowy, sól, pieprz do smaku

 

Sposób przygotowania:

Ryba po meksykańsku
Rybę przyprawić, opanierować i smażyć na złoty kolor ( można również usmażyć rybę w cieście naleśnikowym-gęstości śmietany). Paprykę pokroić w paski, ogórki w plasterki, cebulę w talarki, zeszklić na oleju. Układać wszystko w szklanym naczyniu-dośc wysokim-warstwa ryby, warstwa warzyw itd. Składniki na zalewę razem zagotować, przestudzić i zalać rybę. Wstawić do lodówki na około dobę. Ryba jest naprawdę smaczna. Polecam!

Tagi:

filety rybne