Baszka

Baszka

Kucharz
[Przepisów: 13]

Ryba po Norwesku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszna ryba na każdą okazję.

Ryba po Norwesku

Składniki:

Ryba po Norwesku

 

  • 70-80 dkg dobrej ryby (filet tilapii, soli lub dorsza, ale tego drobnego),
  • mąka
  • jajo
  • 5 dużych cebul
  • keczup łagodny i pikantny
  • 5 ogórków konserwowych
  • rodzynki i orzechy włoskie (po garstce)

 

Sposób przygotowania:

Ryba po Norwesku
•płaty ryby podzielić na małe dzwonka i oprószyć wedetą lub solą
•dzwonka ryby obtoczyć w mące a następnie w roztrzepanym jajku
•smażyć na złoty kolor
•cebulę pokroić w półtalarki i zeszklić do miękkości
•do usmażonej cebuli dodać pokrojone w drobną kostkę ogórki konserwowe oraz keczup i rodzynki i pokrojone orzechy

Tagi:

ryba ryby