Sposób przygotowania:
Ryba pod pierzynką
Blachę wyłożyć papierem do pieczenia.
Ułożyć na niej zamrożone kawałki ryby.
Wstawić do piekarnika, nastawić go na 150 stopni z termoobiegiem.
Zegar piekarnika ustawić na 45 minut i włączyć.
Gdy ryba się piecze przygotować pozostałe składniki.
Paprykę i cebulę obrać i pokroić w kostkę, ogórki również pokroić w kostkę.
Wrzucić do miski, dodać sól i pieprz i oliwę i wymieszać.
Upieczoną rybę ostudzić.
Przygotować naczynie z pokrywką.
Na dnie naczynia położyć warstwę przygotowanych warzyw, na nie upieczone ryby, następnie warstwę warzyw, znowu rybę i tak na przemian.
Na wierzchu powinna znajdować się warstwa warzyw.
Przykryć pokrywką i wstawić do lodówki na kilka godzin.
Ułożyć na niej zamrożone kawałki ryby.
Wstawić do piekarnika, nastawić go na 150 stopni z termoobiegiem.
Zegar piekarnika ustawić na 45 minut i włączyć.
Gdy ryba się piecze przygotować pozostałe składniki.
Paprykę i cebulę obrać i pokroić w kostkę, ogórki również pokroić w kostkę.
Wrzucić do miski, dodać sól i pieprz i oliwę i wymieszać.
Upieczoną rybę ostudzić.
Przygotować naczynie z pokrywką.
Na dnie naczynia położyć warstwę przygotowanych warzyw, na nie upieczone ryby, następnie warstwę warzyw, znowu rybę i tak na przemian.
Na wierzchu powinna znajdować się warstwa warzyw.
Przykryć pokrywką i wstawić do lodówki na kilka godzin.