oliwkowa

oliwkowa

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 321]

Ryba smażona panierowana

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Podawać z ziemniakami i surówką, najlepiej z kapusty słodkiej.

Ryba smażona panierowana

Składniki:

Ryba smażona panierowana

 

Sposób przygotowania:

Ryba smażona panierowana
Oczyszczoną rybę umyć, odciąć łeb, rybę ułożyć na desce, rozciąć ostrym nożem wzdłuż kręgosłupa, przecinając ości u nasady i skrajać płaty mięsa. Otrzymane filety pokrajać w poprzek na porcje. Przygotowane porcje obtoczyć kolejno w mące, roztrzepanym jaju i tartej bułce. Smażyć na złoty kolor na rozgrzanym tłuszczu. Usmażoną rybę wstawić do piekarnika na krótko.

Tagi:

ryba ryby tarta